Volandis Deskundigendag 2023

Op donderdag 16 november 2023 organiseert Volandis haar jaarlijkse Voldanis Deskundigendag. Deze dag staat volledig in het teken van de kennis en inspiratie van (en voor) arboprofessionals. Dit jaar is het thema: STOP! Zet jij de stap? De stap naar een veilige en gezonde Bouw & Infra sector. Doe tijdens de Deskundigendag op donderdag 16 november a.s. kennis en inspiratie op en kijk hoe jouw organisatie de stap kan zetten.

De Volandis Deskundigendag 2023

De Volandis Deskundigendag brengt de kennis en inpsiratie van arboprofessionals uit het hele land samen. En dit jaar spreekt Wil Griffijn namens Triple Dynamix over het veranderen van verkeerd gedrag. Dat doet ze van 13:25 tot 14:30, tijdens de tweede kennissessie. 

Wil Griffijn: Fysiek zwaar werk! Hoe verander ik gedrag?

Dat is een stevige uitdaging. Met een beknopt advies lukt het vaak niet. Wil Griffijn begint met de stelling ‘Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden’.

Arbovriendelijke hulpmiddelen zien we vaak als de oplossing. Is dat ook zo op de werkvloer? Wat is de rol van de werknemer zelf? Is voorlichting en instructie geven voldoende om gezonder te blijven werken?

Helaas, vaak werkt dat niet. Moeten leidt tot weerstand, de werknemer staat er niet zelf achter. Coachen is iets anders dan een oplossing bieden of instructie geven. Als coach loop je mee aan de zijlijn en je laat iemand zélf de oplossing zijn. ‘We kunnen als coach iemands gedrag niet veranderen. We kunnen iemand wel helpen een goede keuze te maken in zijn of haar gedrag’. Het leerproces kun je prikkelen door te coachen op ‘ervaren, denken, doen’. Een goed coachingsproces verleidt de werknemer om zélf regie te gaan voeren op een gezondere fysieke belasting. Tijdens deze interactieve workshop laat ik je ervaren hoe je de intrinsieke motivatie van een werknemer of een team met coaching kunt beïnvloeden.

Wil Griffijn, docent post HBO-opleiding Register FysioCoach®

Wil Griffijn van Triple Dynamixs

Aanmelden voor de Volandis Deskundigendag 2023

Aanmelden voor de Volandis Deskundigendag 2023? Dat kan via de onderstaande button. Deze verwijst u door naar een formulier op de website van Volandis, waar u uzelf kunt aanmelden.

Volandis heeft accreditatie bij het ABSG aangevraagd voor nascholing van bedrijfsartsen (ID nummer: 526405).

Over Volandis

De naam Volandis is afgeleid van het Spaanse woord ‘volante’, wat vliegwiel betekent. We willen als organisatie een vliegwiel zijn voor persoonlijke en maatschappelijk wenselijke ontwikkelingen. We richten ons op het optimaal ondersteunen van werknemers en werkgevers bij hun invulling van duurzame inzetbaarheid. Wij dagen jou uit hier zelf mee aan de slag te gaan.

– Bron: www.volandis.nl

Triple Dynamixs, geaccrediteerd Volandis

Vragen over de Volandis Deskundigendag?

Nieuwsgierig geworden naar de Volandis Deskundigendag 2023? Heeft u er een vraag over? Laat het ons weten. Dat kan via dit contactformulier.